top of page
"Geluk in Werk ."

Je bent, wilt of moet op zoek naar ander werk. Maar, hoe pak je dit aan?

Ik ondersteun je graag met alle kennis en ervaring die ik in de afgelopen 15 jaar heb opgedaan als coach in Reintegratie spoor 2, (2e spoor) en in Loopbaanbegeleiding. Hierbij richt ik mij op de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en de kop van Overijssel. 

Samen gaan we antwoord vinden op vragen als: welke andere functie wil ik dan, hoe zoek ik passend werk en hoe krijg ik weer geluk in werk of plezier in werk?

werkgeluk-logo_edited.jpg

Reintegratie 2e spoor bij herstel van fysieke beperkingen

In deze situatie zie je vaak dat de re-integratie in het eigen werk samen loopt met een 2e spoor traject. Het is namelijk nog onzeker of je kunt herstellen voordat de twee jaar wachttijd voorbij zijn. Dus je reïntegreert in je eigen werk en wordt daarnaast gevraagd om na te denken over ander werk voor wanneer het niet gaat lukken.  Dat is verrekte lastig! 

Je wilt meestal helemaal geen ander werk, maar je weet ook niet zeker of je op tijd weer helemaal beter bent. 

Ga er maar aan staan, een ingewikkelde klus. 

We beginnen daarom samen met het in kaart brengen van waar jij in geïnteresseerd bent, wat je kunt en welke functies / beroepen daarbij passen. Daarna gaan we bekijken wat de bedrijfsarts aangeeft waarin jij beperkingen ervaart en waarin niet.  Zo bepalen we stap voor stap samen ander passend werk. Tegelijkertijd monitoren we samen je vorderingen in de re-integratie bij je werkgever. Lijkt dit te lukken, dan ga je daarmee verder. Blijft er twijfel, dan volgt het moment dat je echt actief op zoek moet naar ander werk op de arbeidsmarkt.

 

Maar dat doe je niet alleen!

Ik help je met het opstellen van een goed CV,  een goede motivatietekst en ik bereid je voor op het voeren van sollicitatiegesprekken.  Als je een andere baan vindt, blijf je overigens altijd in dienst bij je werkgever tot einde wachttijd. Tijdens je ziekte kun je nooit je baan verliezen, daar maken we met je werkgever en de nieuwe werkgever goede afspraken over in een detacheringsovereenkomst. 

town-sign-1148092_1920.jpg

Reintegratie 2e spoor bij een burnout

Ook in deze situatie zie je dat de re-integratie in het eigen werk samen loopt met een 2e spoor traject.

En dat is lastig!  Want vaak komt het voor dat jouw burnout mede veroorzaakt is door werkgerelateerde punten. En uiteraard hoe het jou lukt om daarmee wel of niet om te gaan. De werkgerelateerde punten zijn meestal nog aanwezig. 

Het is in de uitvoering van het spoor 2 traject daarom erg belangrijk om samen eerst een goed in beeld te krijgen van welke knelpunten dit zijn en waarom jij hier tegenaan loopt. Vaak komen we dan vanzelf op het formuleren van jouw persoonlijke waarden. In hoeverre komen jouw persoonlijke waarden overeen met die van het bedrijf en in hoeverre pas jij (nog) binnen de cultuur die er heerst binnen de organisatie.  Is hier aanpassing nodig, vind je het waard om jezelf hierin aan te passen?

Mijn kennis over Werkgeluk en ACT      komen hierbij goed van pas.

Daarna zoeken we samen naar potentiële nieuwe werkgevers en werken we aan jouw digitale en persoonlijke presentatie zoals je Curriculum Vitae, je LinkedIn profiel. Ook stellen we samen motivatiebrieven op gaan we voorbereiden op sollicitatiegesprekken tijdens een individuele sollicitatietraining.

board-2433978_960_720.webp

Loopbaantraject Werkgeluk

Want plezier in werk dat je de hele dag doet, maakt dat je dit lang kunt vol houden.  Het betekent natuurlijk niet dat je de hele dag als een blij ei rondloopt, maar wel dat je ergens werkt waar je past, dat je werk doet dat je kunt, dat je interesseert, waarin je een bepaalde vrijheid ervaart en waarin je verder kunt groeien.  Te herkennen als de Vijf pijlers van werkgeluk: Betrokkenheid, Betekenis, Relaties, Ontwikkeling en Autonomie.

 

Het leven loopt zoals het loopt en soms kijk je achterom en vraag jij je af hoe je hier terecht gekomen bent.

Herken je dat? Ik zie in mijn trajecten veel mensen die na hun studietijd gestart zijn met werken en zijn blijven hangen bij dit bedrijf. Dicht bij huis, leuke collega's, goed salaris, goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Allemaal redenen om te blijven zitten waar je zit. En toch knaagt er iets.

Het kan zijn dat je te weinig uitdaging ervaart of dat er te veel taakonderdelen zijn die je niet (meer) leuk vindt om uit te voeren. Of je bent gewoon ouder geworden en voelt je niet echt meer thuis bij het bedrijf. Een mooi moment om echt even stil te staan bij wie je nu bent, wat voor jou belangrijk is en waar jij zelf gelukkig van wordt. Waar kom jij nu echt je bed voor uit, waarin kun jij je zo verliezen dat de tijd voorbij gaat zonder dat je er erg in hebt.

 

In een Loopbaan traject Werkgeluk gaan we samen op zoek naar jouw persoonlijke waarden, jouw kennis, jouw talenten en formuleren we samen een passende werkomgeving. Daarna gaan we samen aan het werk om jouw persoonlijke en digitale presentatie voor te bereiden op je zoektocht naar ander werk op de arbeidsmarkt. 

triangle-3125882__340.jpeg

MOVE in het kort

Bos

Welke coachtrajecten zijn er bij MOVE ?

- Ammerens van der Touw, oud collega
“Margriet is een deskundig en professioneel adviseur. Ze hanteert een pragmatische insteek waarmee ze haar cliënten op een positieve manier motiveert en in beweging brengt!”  
 -
bottom of page