top of page

In beweging

Als Werkgelukdeskundige kijk ik verder dan alleen drijfveren, opleiding en werkervaring. Wat maakt een medewerker gelukkig in het werk, hoe krijg je als bedrijf deze gelukkige medewerker binnen jouw organisatie en hoe houd je deze medewerker gelukkig en binnen jouw organisatie. Onder andere het Perma model ondersteunt mij hierbij aan de hand van de 5 pijlers van werkgeluk.

werkgeluk-logo.jpg
1611588976687.jpeg

Negatieve gedachten bestrijden? Gijs Jansen, specialist in Acceptance and Commitment Therapy, gelooft er niet in. ‘Kijk met humor naar wat je brein allemaal aan ellende produceert. Dat kan je lijden verlichten.’

Dit sprak mij zo aan dat ik bij hem de opleiding tot ACT basis coach heb gevolgd en ook meteen de vervolgopleiding. 

Na het volgen van deze opleidingen zit ACT nu ook in mijn eigen systeem. Ik ben er erg enthousiast over. Als vanzelf zet ik ACT daarom in bij al mijn trajecten. Ik maak hierbij gebruik van de app van Act Guide met heel veel oefeningen en informatie voor al mijn kandidaten. ACT is veel meer een manier van leven dan een nieuwe therapievorm. Het is in feit een samenspel van psychologische vaardigheden, die je leren flexibeler om te gaan met moeilijke gedachten, gevoelens en omstandigheden.

Duurzame inzetbaarheid draait om het optimaal en zo efficiënt mogelijk inzetten van de belangrijkste grondstof van het individu: ‘menselijk kapitaal’. Dit thema speelt in vrijwel alle contexten en in alle levensfasen in meer of mindere mate een rol. In het sturen hierop zijn zelfbewustzijn en inzicht in gedrag- en gedragspatronen het vertrekpunt.

Ter ondersteuning bij dit thema ben ik gecertificeerd voor de assessments van Dilemmamanager/NewHR: De Talentenscan, De Werkgelukscan, Jobcheck: een beroepskeuze onderzoek en de Werkwijzer loopbaan oriëntatie. Een assessment maakt standaard onderdeel uit van al mijn trajecten.

Gesprekken lopen soms makkelijker wanneer je elkaar niet hoeft aan te kijken. Bijvoorbeeld onderweg in de auto, maar ook wandelend. En nog beter, wandelend in de natuur.  Daarom maak ik in mijn trajecten ruimte voor gesprekken aan tafel, maar ook buiten, wandelend. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het effect van bewegen op het brein. Professor klinische neuropsychologie Erik Scherder kan daar enthousiast over vertellen!

bottom of page